mommy
thilasmos - όλα για το θηλασμό
toketos
mycare - φροντίδα
athome
arkoudos - συνταγές για τους μικρούς και πολύ μικρούς μας φίλους
nanny - επιλέγοντας νταντάδες
Smart Kitchen

Πώς να βελτιώσετε την ποιότητα του νερού στο σπίτι σας

Το νερό που πίνουμε είναι ζωτικής σημασίας για τον οργανισμό μας. Η ποιότητά του πρέπει να είναι η καλύτερη δυνατή και δυστυχώς είναι εξαιρετικά δύσκολο να είμαστε ασφαλείς και σίγουροι για το πόσιμο νερό της βρύσης. Ακόμα και αν η επεξεργασία του γίνεται σωστά, πολλές φορές φτάνει σε εμάς γεμάτο βακτήρια ή μικρόβια εξαιτίας της κακής συντήρησης των σωληνώσεων από τις οποίες και περνάει.

Κατ’ αρχήν είναι σημαντικό να μπορούμε να διαγνώσουμε τις αλλαγές στο νερό της βρύσης. Αν διαπιστώσετε οποιαδήποτε αλλαγή στην οσμή, την υφή, το χρώμα του νερού θα πρέπει άμεσα να λάβετε δράση ξεκινώντας από το να ενημερώσετε τον πάροχό σας. Πολλές φορές μπορεί οι ενδείξεις αυτές να μην είναι έντονες ώστε να καταλάβουμε ότι κάτι δεν πάει καλά με το νερό. Ακόμα και η μειωμένη ροή του ή η αίσθηση που σας αφήνει στα χέρια, είναι ενδείξεις προβλήματος στην ποιότητά του και θα πρέπει να τις εξετάσετε με προσοχή.

Στη συνέχεια ελέγχουμε τα υπολείμματα γύρω από τη βρύση μας. Αν για παράδειγμα το βράδυ αφήνουμε καθαρό τον νεροχύτη και το πρωί βρίσκουμε γύρω από τη βρύση ή μέσα στον νεροχύτη μικρά μαύρα υπολείμματα σαν χώμα ή υπερβολικά άλατα μέσα στον νεροχύτη, αντιλαμβανόμαστε πως αυτά δεν έγιναν μόνα τους αλλά από το νερό που «έκατσε» εκεί όλη τη νύχτα.

Το φίλτρο νερού σε αυτές τις περιπτώσεις είναι απολύτως απαραίτητο. Αρκετές οικογένειες που χρησιμοποιούν φίλτρο νερού, είναι επιλεκτικές με την καθαρότητα του νερού που χρησιμοποιούν. Τι εννοούμε; Επιλέγουν να φιλτράρουν το νερό που πίνουν μόνο, για λόγους οικονομίας. Είναι λάθος. Όταν έχουμε φίλτρο νερού, καλό είναι να πλένουμε τα λαχανικά με αυτό και φυσικά να μαγειρεύουμε με αυτό. Το νερό της βρύσης αν για παράδειγμα περιέχει μόλυβδο, δεν πρόκειται να τον αποχωριστεί ούτε στο 100% του βρασμού του. Συνεπώς, είναι ανώφελο να πίνει κανείς φιλτραρισμένο νερό αλλά στην μαγειρική να χρησιμοποιεί αφιλτράριστο. Μπορείτε να επιλέξετε ένα φίλτρο νερού που ανανεώνετε ετησίως ή και κάθε 6 μήνες ανάλογα με τις ανάγκες της οικογένειάς σας.