mommy
thilasmos - όλα για το θηλασμό
toketos
mycare - φροντίδα
athome
arkoudos - συνταγές για τους μικρούς και πολύ μικρούς μας φίλους
nanny - επιλέγοντας νταντάδες
Διακόσμηση

Σπίτι: βελτιώσεις που κοστίζουν λιγότερο από 100 ευρώ

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε εύκολα και ανέξοδα να αναβαθμίσετε το σπίτι σας και παράλληλα την ποιότητα της ζωής σας σε αυτό. Βελτιώσεις με ελάχιστο κόστος που θα μεταμορφώσουν το σπίτι σας και θα το κάνουν πιο λειτουργικό. Στην πραγματικότητα για τις αλλαγές αυτές θα χρειαστεί η προσωπική σας εργασία και χρήματα λιγότερα των 100 ευρώ. Ας δούμε ποιες είναι και πώς γίνονται.

-Αλλάξτε τα πόμολα

Τα πόμολα στις πόρτες, στα ντουλάπια αλλά και στα έπιπλά μας υφίστανται μεγάλες φθορές ακριβώς γιατί τα πιάνουμε με τα χέρια μας πολύ συχνά μέσα στη μέρα. Με τον καιρό η οξείδωση δείχνει πολύ άσχημα πάνω τους. Αν σκεφθείτε ότι τα πόμολα λειτουργούν σαν κοσμήματα πάνω στις πόρτες, στα ντουλάπια και στα έπιπλά μας, αντιλαμβάνεστε το πρόβλημα. Ποιος θα ήθελε να φορέσει σκουριασμένα ή φθαρμένα κοσμήματα πάνω του; Ανανεώνοντάς τα καταφέρνετε να ανανεώσετε τον χώρο στο σύνολό του. Τα έπιπλά σας μοιάζουν σαν καινούργια και το σπίτι αποκτά μια πιο φρέσκια διάθεση αφού οι πόρτες και τα ντουλάπια του έχουν νέα, αστραφτερά και άφθαρτα πόμολα.

-Φροντίστε τους αποθηκευτικούς σας χώρους

Όλα εκείνα τα πράγματα που έχετε πετάξει μέσα στα ντουλάπια σας χωρίς να τα έχετε βάλει σε τάξη, στην πραγματικότητα δυσκολεύουν τη ζωή σας και την καθημερινότητά σας. Κάντε ένα ξεσκαρτάρισμα. Κρατήστε μόνο ό,τι χρειάζεστε. Χαρίστε ό,τι είναι σε καλή κατάσταση αλλά δεν το χρειάζεστε πια και πετάξτε ό,τι είναι απολύτως άχρηστο. Στη συνέχεια αγοράστε αποθηκευτικά κουτιά ή κρεμάστρες και ράφια και τακτοποιήστε τα πράγματά σας μέσα στα ντουλάπια σας. Μπορείτε ακόμη και να γράψετε έξω από τα κουτιά, το περιεχόμενό τους ώστε να ξέρετε πού έχετε τι. Το ξεσκαρτάρισμα και η σωστή τάξη των πραγμάτων, να ξέρετε πως βοηθούν και την καλή ροή της ενέργειας σε ένα σπίτι.

-Εγκαταστήστε κρυφούς βοηθητικούς φωτισμούς

Βάλτε κρυφούς και βοηθητικούς φωτισμούς όπου κρίνετε πως είναι αναγκαίο. Στο μπάνιο μπορείτε να βάλετε ένα βοηθητικό φως που θα σας βοηθά να βλέπετε καλύτερα όταν κάνετε το μακιγιάζ σας ή όταν ξυρίζεται ο σύντροφός σας. Ακόμη, μπορείτε να βάλετε φως κάτω από τα ντουλάπια της κουζίνας, στο σημείο ακριβώς πάνω από τον νεροχύτη προκειμένου να βλέπετε όταν πλένετε τα πιάτα. Ακόμη, χρήσιμος είναι ο φωτισμός και μέσα στις ντουλάπες των ρούχων ή στα μεγάλα ντουλάπια όπου έχετε αποθηκεύσει βαριά αντικείμενα όπως εργαλεία. Και φυσικά, μην παραλείψετε να βάλετε επαναφορτιζόμενους λαμπτήρες σε σημεία όπως η υπόγεια αποθήκη και η σκάλα που οδηγεί σε αυτήν, αφού μια διακοπή ρεύματος σε τέτοια σημεία μπορεί να σας δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα.

-Εγκαταστήστε έναν θερμοστάτη με προγραμματισμό

Θα εξοικονομήσετε ενέργεια και θα έχετε τον έλεγχο στην κατανάλωση που κάνετε για τη θέρμανση του σπιτιού σας αν εγκαταστήσετε έναν θερμοστάτη με προγραμματισμό. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε τη δυνατότητα να προγραμματίζετε εσείς τι ώρα θέλετε να ζεσταθεί το σπίτι και σε ποια επιθυμητή θερμοκρασία, σύμφωνα με τις καθημερινές σας ανάγκες. Αν αφήσετε ανεξέλεγκτη τη θέρμανση, τότε πιθανόν να καταναλώνεται ενέργεια κατά την απουσία σας, κάτι που δεν έχει κανένα νόημα…