mommy
thilasmos - όλα για το θηλασμό
toketos
mycare - φροντίδα
athome
arkoudos - συνταγές για τους μικρούς και πολύ μικρούς μας φίλους
nanny - επιλέγοντας νταντάδες
Διακόσμηση

Tips και ιδέες για λειτουργικό φοιτητικό σπίτι

Το φοιτητικό σπίτι είναι ένα σπίτι που πρέπει να τα συνδυάζει όλα αλλά σε μίνι διαστάσεις. Είναι δηλαδή ένα σπίτι από το οποίο δεν πρέπει να λείπει τίποτα, καμία παροχή ή ευκολία, την ίδια ώρα που όλα αυτά πρέπει να είναι σωστά οργανωμένα στα λίγα τετραγωνικά του σπιτιού. Ο φοιτητής που θα ζει σε αυτό, δεν θα είναι απλώς επισκέπτης. Στην πραγματικότητα μεταφέρει τη ζωή του σ’ αυτό το νέο σπίτι για τουλάχιστον 4 χρόνια. Πώς μπορεί, λοιπόν, ένα λίγων τετραγωνικών μέτρων σπίτι να γίνει λειτουργικό και άνετο για τον φοιτητή; Ας δούμε tips και ιδέες για λειτουργικό φοιτητικό σπίτι.

-Ο καναπές κρεβάτι ή η κουκέτα

Με τον καναπέ που γίνεται κρεβάτι, ο χώρος μπορεί να μοιάζει με καθιστικό το πρωί και με κρεβατοκάμαρα το βράδυ. Ενδείκνυται όταν δεν υπάρχει χώρος για ξεχωριστό καθιστικό. Μια άλλη ιδέα για ένα extra κρεβάτι για τη φιλοξενία κάποιου που θέλει να επισκεφθεί τον φοιτητή, είναι η κουκέτα. Δύο κρεβάτια το ένα πάνω από το άλλο… Αν μάλιστα υπάρχει και αποθηκευτικός χώρος κάτω από τον καναπέ ή κάτω από την κουκέτα, ακόμα καλύτερα αφού τα φοιτητικά σπίτια δεν φημίζονται για τα πολλά τους ντουλάπια!

-Ντουλάπα και παπουτσοθήκη

Αν το σπίτι δεν διαθέτει ντουλάπα, τότε μια δίφυλλη ντουλάπα με συρτάρια στη βάση της είναι μια καλή επιλογή. Φροντίστε πάνω στα φύλλα της ντουλάπας να υπάρχει καθρέφτης ολόσωμος αφού θα είναι τόσο απαραίτητος κυρίως στις φοιτήτριες! Ομοίως και μια παπουτσοθήκη. Η παπουτσοθήκη είναι απαραίτητη για να είναι το σπίτι νοικοκυρεμένο, αφού εκεί συγκεντρώνονται όλα τα παπούτσια χωρίς τα κουτιά τους. Εξοικονόμηση χώρου και τακτοποίηση μαζί!

-Το έξυπνο γραφείο

Αν δεν υπάρχει χώρος για ένα κανονικό γραφείο, τότε μπορείτε να επιλέξετε ένα μεγάλης διάστασης ράφι το οποίο θα στηρίξετε στον τοίχο στο ύψος που εξυπηρετεί τον φοιτητή όταν κάθεται. Από πάνω ή γύρω, μπορείτε να στηρίξετε άλλα μικρότερα ράφια για τα βιβλία του. Μια συρταροθήκη με ροδάκια εξυπηρετεί για όλα εκείνα τα μικροαντικείμενα που αφορούν ένα γραφείο και φυσικά με άνετη και αναπαυτική καρέκλα.

-Κρεμάστρες παντού

Πίσω από την πόρτα της εισόδου, μια λειτουργική και με στοιχεία διακόσμησης κρεμάστρα, μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη. Εκεί ο φοιτητής μπορεί να βάζει τα κλειδιά του, την ομπρέλα του, τα πανωφόρια και τις τσάντες του. Κρεμάστρες όμως μπορείτε να βάλετε και σε άλλα σημεία του σπιτιού, όπου αυτό εξυπηρετεί.

-Μεταλλική ντουλάπα για το μπαλκόνι

Τα καθαριστικά, οι σκούπες και οι σφουγγαρίστρες ή ακόμη τα απορρυπαντικά πλυντηρίου, απαιτούν αρκετό χώρο που ένα φοιτητικό σπίτι δεν τον έχει. Μια ντουλάπα εξωτερικού χώρου μπορεί να σας λύσει το πρόβλημα, αφού εκεί θα χωρέσετε όλα αυτά τα είδη.

-Κουτιά για οργάνωση

Τα πλαστικά κουτιά είναι ό,τι πρέπει για την οργάνωση, ειδικά σε χώρους που είναι περιορισμένοι. Χωρίστε τα ανάλογα με το είδος που φιλοξενούν και γράψτε σε ετικέτες τι υπάρχει σε κάθε κουτί για να μην χρειάζεται να ανοίγετε και να ψάχνετε.

-Υφασμάτινες θήκες

Αν πάλι ο χώρος δεν είναι αρκετός για τα παπλώματα και τις κουβέρτες που καταλαμβάνουν πολύ χώρο, μπορείτε να τα βάλετε μέσα σε υφασμάτινες θήκες και να τα τοποθετήσετε πάνω από το έπιπλο της ντουλάπας ή στον αποθηκευτικό χώρο κάτω από τον καναπέ ή το κρεβάτι.

-Τα απολύτως απαραίτητα κουζινικά 

Τέλος, να θυμάστε ότι το φοιτητικό σπίτι έχει ανάγκη από τα απολύτως απαραίτητα. Ο φοιτητής δεν θα χρειαστεί όλων των ειδών τα μαγειρικά σκεύη και φυσικά δεν θα χρειαστεί όλων των ειδών τα πλήρη σερβίτσια. Κινηθείτε ανάλογα με την προσωπικότητα και τον τρόπο ζωής του –κάποιοι ούτε καν βράζουν ένα αβγό!- και να έχετε στο μυαλό σας ότι όσο μακριά από εσάς και αν είναι, υπάρχουν και εκεί που βρίσκεται καταστήματα ώστε να αγοράσει μόνος του κάτι που τελικά χρειάζεται και δεν το προβλέψατε εσείς…